Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Трипільська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04361433) був реорганізований і увійшов до складу Української громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Трипільська сільська рада
Обухівський район, Київська область

У Трипіллі місцеві жителі з вилами вийшли на захист землі

Команда «Стоп корупції» на прохання місцевих жителів вирушила до села Трипілля Обухівського району. Люди вийшли на чисельну акцію протесту проти незаконного використання громадської землі запасу на березі Дніпра колективним сільськогосподарським підприємством «Орія».

Дві ділянки загальною площею у понад 1,8 гектара понад 10 років тому попередня влада села надала в оренду фірмі «Орії». Утім підприємство відмовлялося сплатити нову ставку земельного збору, через що сільський бюджет недоотримав 140 тисяч гривень. Натомість керівники «Орії» стали готувати документи на приватизацію земель сільської ради. Жителі Трипілля виступили проти незаконної приватизації ділянки на березі.

Понад п’ять років тривала судова тяганина. Суди зобов’язали КСГП «Орію» повернути до земель запасу територіальної громади села Трипілля Обухівського району земельну ділянку 1,8 гектарів. Утім керівники «Орії» на вирок Феміди не зважають, ділянку досі не звільнили й надалі використовують наділ. Ані державні виконавці, ані обурення місцевих жителів не змусили «Орію» віддати землю громаді та відкрити доступ людям до води.

Урешті селянам урвався терпець і вони з плакатами та вилами пішли до воріт «Орії» вимагати звільнити сільські землі. Керівництво підприємства не на жарт злякалося понад півсотні обуреного люду. На місце викликали правоохоронців та СБУ. До народу вийшли лише охоронці об’єкту, які відмовилися надати будь-які документи щодо діяльності підприємства.

Учасники акції склали та підписали колективне звернення до ГО «Заради майбутнього України» з проханням виступити на захист інтересів громади Трипілля. Люди дали керівництву «Орії» десять днів на роздуми. У разі, якщо бізнесмени не зважатимуть на думку громади, люди мають намір самотужки демонтувати паркан та звільнити підходи до Дніпра.

Активісти «Стоп корупції» взяли ситуацію на контроль. “Наша організація стежитиме за перебігом подій у Трипіллі. Тут ми бачимо наочно порушення прав людей та земельного законодавства. Ми мусимо допомогти повернути земельну ділянку громаді», – зазначив правозахисник проекту Владислав Соловйов.

Джерело: "Стоп корупції" в Київській області



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua